Ce-şi doresc femeile ?

22 08 2008

Întrebare la care multă lume a încercat să găsască răspunsul, până şi nenea Freud a recunoscut înainte să moară că întrebarea asta a fost singura la care nu a reuşit să răspundă oricât de tare s-a străduit. Dar ăsta nu e un post filosofic 🙂 Am primit pe mail următoarea pildă, dacă îi pot spune aşa şi mi se pare tare drăguţă, de aceea am zis să o împărtăşesc cu voi…so here it is :


Tânărul rege Arthur a fost invins şi închis de monarhul regatului vecin. Monarhul ar fi putut să-l omoare, dar a fost mişcat de tinereţea şi idealurile lui Arthur. Aşa încât monarhul s-a oferit să-i redea libertatea în schimbul răspunsului la o întrebare foarte dificilă. Lui Arthur i s-a dat un an pentru a afla răspunsul la întrebare; dar dacă după trecerea perioadei de un an el nu avea răspunsul va fi condamnat la moarte.


Întrebarea cu pricina era: „Ce vor cu adevărat femeile?” O astfel de întrebare ar lăsa perplex chiar şi pe cel mai învăţat dintre bărbaţi, iar pentru tânărul rege Arthur era o chestiune imposibilă. Dar cum tot era o opţiune mai bună decât moartea, a acceptat propunerea monarhului de a avea răspunsul până într-un an. S-a intors în regatul lui şi a început să întrebe pe toată lumea: pe prinţesă, pe preoţi, pe înţelepţi. A vorbit cu fiecare dar nimeni nu a putut să-i dea un răspuns satisfăcător. Mulţi oameni l-au sfătuit să consulte pe bătrâna vrăjitoare – ea era singura care i-ar fi putut da un răspuns. Dar preţul era mare – pentru că vrăjitoarea era faimoasă în regat pentru preţurile exorbitante pe care le cerea. Dar ultima zi a anului sosi şi Arthur nu avu încotro, decăt să meargă la vrăjitoare. Ea accepta să-i dea regelui răspunsul la întrebare, dar Arthur trebuia să accepte preţul ei mai întâi: vrăjitoarea a cerut să se căsătoreasca cu Gawain, cel mai nobil dintre cavalerii Mesei Rotunde şi cel mai bun prieten al lui Arthur. Tânărul Arthur a fost terifiat la auzirea cererii vrăjitoarei. Ea era cocoşată şi hidoasă, avea doar un singur dinte, mirosea îngrozitor şi scotea sunete dubioase. Nu întâlnise niciodată o creatură mai respingătoare. În consecinţă a refuzat să-şi forţeze prietenul să se căsătorească cu ea şi să îndure aşa o povară. Gawain auzind care era propunerea vrăjitoarei, a vorbit cu Arthur şi i-a spus că niciun sacrificiu nu era mai mare decât viaţa regelui şi ocrotirea Mesei Rotunde. Aşa încât nunta lor a fost stabilită şi vrăjitoarea a dat răspunsul la întrebarea ui Arthur: „Ce vrea cu adevărat o femeie este să fie stăpână pe propria-i viaţă”

Toţi au ştiut că vrăjitoarea a grăit adevărul şi viaţa lui Arthur a fost cruţată. Şi ce nuntă au avut Gawain şi vrăjitoarea! În timp ce Gawain era gentil şi curtenitor ca întotdeauna, bătrâna vrăjitoare nu a ezitat să-şi etaleze relele maniere, făcându-i pe toţi să se simtă prost. Seara nunţii sosi. Gawain sforţându-se, intră în dormitor. Însă ce privelişte îl aştepta! Cea mai frumoasă dintre femei era întinsă pe pat! Stupefiat, Gawain întrebă ce s-a întâmplat. Mândreţea de fată replică: de vreme ce el a fost atât de drăguţ şi gentil cu ea pe când apărea ca o vrăjitoare, ea va arăta jumătate din timp ca o vrăjitoare şi cealaltă jumătate va fi o frumoasă femeie. Şi-l întrebă care din cele două arătări vrea el să fie ziua şi care noaptea? Ce crudă întrebare! Gawain se gândi: în timpul zilei o frumoasă femeie să se mândrească cu ea prietenilor, dar în timpul nopţii, în intimitate o hidoasă vrăjitoare? Sau să prefere pe bătrâna vrăjitoare în timpul zilei, iar noaptea pe cea mai frumoasă dintre femei cu care să împartă multe momente intime?

Tu ce ai alege? (Răspunsul lui Gawain urmează imediat dar nu-l citi până nu faci alegerea ta…)

Alege înainte de a citi răpunsul lui Gawain!

>

>

>

>

>

>

Nobilul Gawain a replicat că o lasă pe ea să aleagă. Auzind asta ea a anunţat că va fi frumoasă tot timpul pentru că el a respectat-o îndeajuns încât s-o lase să fie stăpână pe propria-i viaţă, să ia propria-i decizie.

Morala: „Dacă nu-i laşi femeii tale şansa la propria alegere, lucrurile vor lua o întorsătură urâtă!”

Reclame

Acțiuni

informatie

2 responses

23 08 2008
vic

interesanta povestire.. nu am stiut-o !

18 05 2009
Bogdan

frumos,dar nu intotdeauna adevarat…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: