Povestea steluţei de mare

31 07 2008

Povestea asta o ştiu din anu 3 de facultă, ne-a fost spusă la un seminar de Consiliere în Alegerea Carierei. Mi-a plăcut atât de mult, mai ales prin efectul pe care l-a avut asupra mea. DUpă ce am auzit-o mi-am promis că aşa o să fac şi eu după ce mi-oi deschide cabinet de terapie 🙂 (Doamne’ajută). Până acolo mai e ceva…deocamdată mă concentrez pe admiterea la master. Anyway…m-am abătut de la steluţă.

Era odată un om care locuia în apropierea unei plaje. În fiecare dimineaţă, omului nostru îi plăcea să facă o plimbare pe plajă, să asculte valurile mării şi să privească cum se trezeşte lumea la viaţă. Într-o zi însă, pornind el la plimbare, a descoperit că plaja era plină de mii de steluţe de mare care eşuaseră pe plajă după furtuna din noaptea precendetă. Fără să mai stea pe gânduri, omul nostru a început să culeagă una câte una din steluţe şi să le repună în mare. Între timp, un alt om care ieşise şi el la rându-i la plimbare, îl observă pe omul nostru şi decide să meargă spre el. Ajuns acolo, îl întreabă „Nu te supăra, dar de ce te chinui ? Pentru că oricât de mult te-ai strădui, nu vei putea să le salvezi pe toate. Nu e mai bine să laşi natura să-şi urmeze cursul firesc ?” Iar omul nostru se opreşte pentru o secundă din ceea ce făcea, culege o altă steluţă în mână şi spune „Vezi steluţa aceasta ? Pentru ea contează”.

Îmi place enorm de mult povestirea asta şi morala din spatele ei. La seminarul respectiv am primit de la profa şi câte o astfel de steluţă. Când am ajuns acasă, am luat un pix şi am scris pe ea Pentru ea contează, şi mi-am lipit-o în pat, astfel că în fiecare dimineaţă şi fiecare seară o privesc şi ea mă motivează mai tare să învăţ şi să lupt pentru a-mi atinge visul.

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: