„Arta”

3 04 2008

Ce este mai jos este luat direct de pe acest site. Eu sunt foarte şocată şi indignată de ce s-a întâmplat şi de lipsa de reacţie a oamenilor. Nu pot concepe cum pot fi atât de ignoranţi şi de lipsiţi de suflet……

In 2007, artistul Guillermo Vargas Habacuc a luat un caine, l-a legat de un perete intr-o galerie de arta si l-a lasat sa moara, lent, de foame si sete. Intre timp, vizitatorii priveau si admirau lucrul acesta. Imaginile de mai jos sunt facute la galeria de “arta” despre care vorbesc.

Acum, asociatia Biennale Centroamericana di Arte a hotarat ca ceea ce a facut artistul de mai sus era arta si a propus ca acest lucru sa fie realizat din nou in 2008.

Pentru a impiedica acest lucru, semnati petitia online aici.

Nu imi vine sa cred ca cineva se poate gandi la torturarea unui animal ca la o forma de arta, dar pentru ca minti bolnave exista peste tot in lume tec peste asta si ma lovesc de faptul ca nici un vizitator al galeriei nu a facut nimic ca sa puna capat agoniei in care traia cainele, sa-i arunce ce ceva de mancare, sa smulga firele de care era legat. Niciodata nu mi-a fost mai rusine ca fac parte din specia umana.

Acum cateva saptamani am gasit un caine pe sinele de la Metrou. Nu se stie cum a ajuns acolo, se invartea dezorientat, iar peronul foarte inalt nu ii dadea multe sanse sa iasa curand. Am sarit sa-l scot de acolo si am ramas surprins de faptul ca a stat nemiscat atunci cand l-am apucat si l-am saltat pe peron, nu a schitat nici un gest de autoaparare, nici o maraitura sau zbicire. Cand am revenit in aceeasi statie dupa cateva ore am gasit cainele la iesire si, cu toate ca nu i-am aratat nici un interes, a mers mai departe in spatele meu cateva sute de metri, sperand parca sa ma intorc si sa il salvez inca o data, de data asta de pe strada. E oare atat de greu sa faci bine si sa te bucuri de recunostinta unui animal ?

“Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” zicea Mahatma Gandh, aparent toti suntem de acord ca avea dreptate, dar parca aceasta expunere in fata publicului a cainelui maltratat e facuta intocmai pentru a demonstra ca omul nu gandste si nu actioneaza decat pentru binele lui imediat. E de-a dreptul trist.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Textul din imaginea de mai jos inseamna “Esti ceea ce citesti”

Image Hosted by ImageShack.us

“Expozitia” mai cuprindea o oala in care artistul a ars marijuana in ziua deschiderii expozitiei

Protectia animalelor

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: