18 02 2008

David Friedman spune că „The direct use of force is such a poor solution to any problem, it is generally employed only by small children and large nations.”

De ce am început tocmai cu citatul ăsta ? Păi pentru că ar caracteriza cel mai bine ce se întâmplă de câţiva ani în Serbia. Ieri, provincia Kosovo a încetat să mai fie o provincie şi a devenit un stat independent. Şi de aici au luat naştere o grămadă de probleme, pentru că nu toate statele europene recunosc această independenţă. Rusia, România, Spania, Anglia, Cipru şi lista continuă. Acum, s-a ajuns la situaţia asta pentru că acum câţiva ani, cineva şi-a băgat coada acolo în lupta internă care se desfăşura. Şi când spun cineva, mă refer bineînţeles la americani şi lor le este dedicat acel citat de mai sus. Buba e că imediat ce s-a declarat această independenţă au început demonstraţii în Serbia şi nu numai. Vedeam ieri la tv că şi prin cluj au ieşit maghiarii în stradă. Acum stau şi mă găndesc că vor vrea şi alte minorităţi să-şi declare independenţa, primind un avânt de la cazul Kosovo. La noi o să se reia vechea poveste cu Harghita şi Covasna şi de acum îmi dau seama că o să iasă o situaţie foarte urâtă, nu numai la noi în ţară, ci la nivel mondial.

Discutam ieri cu tati şi el este de părere că suntem în prag de război, tocmai pentru că sunt unele state care recunosc această  independenţă şi altele nu o recunosc. Şi primul lucru la care m-a, gândit a fost armata din România, care în prezent nu are nici jumate din soldaţii pe care îi avea acum 5 ani. Dacă Doamne fereşte se va ajunge şi la râzboi, o să fie jale, pentru că o să vină ordine de încorporare acelor mii de băieţi care au ales să nu facă armata şi care nu o să aibă nici cea mai mică idee despre ce înseamnă să fii soldat. Acum mă gândesc din ce în ce mai mult la previziunile lui Nostradamus, care spunea că va fi şi cel de-al treilea razboi mondial, gând care mă sperie nespus. Sper din tot sufletul să se ajungă la o soluţie şi să se evite violenţele.

Şi ce bine era dacă stateau dracului americanii lu’ peşte prăjit la ei acasă, şi-şi vedeau de treburile lor, nu se mai băgau nici în Irak şi nici aici !!!

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: